Global Transport and Logistics
Selecteer land/ taal

Selecteer land/ taal

myDSV

DSV: Goede halfjaarresultaten ondanks verdere normalisering van de vrachtmarkten

DSV rapporteert goede halfjaarresultaten en een sterke cash flow, waarbij het bedrijf zich aanpast aan de matige marktomstandigheden door gebruik te maken van haar asset-light business model. De brutowinst daalde met 14,2% en de EBIT vóór bijzondere posten met 31,6% ten opzichte van de buitengewone resultaten van vorig jaar, maar is gunstig vergeleken met de niveaus van voor de pandemie.

weg tussen bergen

Hoogtepunten van vandaag

  • DSV rapporteert goede halfjaarresultaten en een sterke cashflow, en past zich aan de matige marktomstandigheden door gebruik te maken van haar asset-light bedrijfsmodel. De brutowinst daalde met 14,2% en de EBIT vóór bijzondere posten met 31,6% ten opzichte van de buitengewone resultaten van vorig jaar, maar is gunstig vergeleken met de niveaus van voor de pandemie.
  • De Air & Sea-divisie kende een daling van 35,7% in EBIT vóór bijzondere posten in H1 2023, beïnvloed door lagere vrachtvolumes en tarieven in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
  • De Solutions-divisie kende verminderde activiteit in H1 2023 en rapporteerde een daling van 23,4% in EBIT vóór bijzondere posten in vergelijking met een uitzonderlijk sterke H1 2022. De daling was grotendeels te wijten aan een lichte daling van de activiteiten en uitbreiding van de magazijncapaciteit.
  • De Road-divisie rapporteerde een daling van 2,8% in EBIT vóór bijzondere posten. In een markt met een lagere activiteit in de meeste sectoren presteerde de divisie goed en won ze marktaandeel.
  • In de eerste helft van 2023 werd de vraag naar transport- en logistieke diensten gekenmerkt door de macro-economische situatie. Tegelijkertijd zijn de logistieke markten snel genormaliseerd na de verstoringen van de afgelopen jaren. In een zeer competitieve markt versterkt DSV haar commerciële inspanningen en handhaaft het haar ambitie om de algemene markt te ontgroeien en tegelijkertijd waarde te leveren aan klanten.
  • Op basis van de goede prestaties van DSV in H1 2023 en de aanname van een geleidelijke verbetering van de transportvolumes in H2 2023, verhoogt DSV de jaarvooruitzichten voor 2023 als volgt:
    • De EBIT vóór bijzondere posten zal naar verwachting tussen DKK 17.000-18.500 miljoen liggen (voorheen DKK 16.000-18.000 miljoen).
In het tweede kwartaal van 2023 hebben we solide resultaten behaald in alle drie de divisies en een sterke cashflow. De vraag naar transport- en logistieke diensten is zwak en in de eerste helft van 2023 hebben we laten zien dat we ons kunnen aanpassen aan veranderende marktomstandigheden. De vooruitzichten voor de marktontwikkeling zijn nog steeds onzeker, maar we zien tekenen van stabilisatie en we verwachten een geleidelijke verbetering van de wereldwijde handelsvolumes in de komende kwartalen,

aldus Jens Bjørn Andersen, Group CEO.

Vooruitzichten voor 2023

Zoals vandaag aangekondigd in bedrijfsaankondiging nr. 1045, verhogen we de vooruitzichten voor het volledige jaar voor 2023 als volgt:

  • De EBIT vóór bijzondere posten zal naar verwachting tussen DKK 17.000-18.500 miljoen liggen (voorheen DKK 16.000-18.000 miljoen).

De verhoging is gebaseerd op de prestaties van DSV in H1 2023 en de aanname van een geleidelijke verbetering van de wereldwijde handelsvolumes in H2 2023. Naarmate de wereldwijde logistieke markt verder normaliseert, verwachten we een verdere daling van de brutowinstopbrengsten voor lucht- en zeevracht in vergelijking met de H1 2023-niveaus.

Lees de volledige H1 bedrijfsaankondiging

Heeft u vragen?

Neem contact op met Erwin Peeters, onze woordvoerder.

Erwin Peeters